Her er det bygg som dominerer. Bare bygg gir ikke særlig gode og luftige brød, siden bygg ikke klarer å utvikle glutennettverk. En blanding av rug, hvete og bygg og ikke minst surdeig gir imidlertid velsmakende og saftige brød. Bland inn hele byggryn også, de blir passe myke i deigen og er gode å tygge i. En familiefavoritt hos oss!
På kvelden blander man:
100 g rugsurdeig
700 g vann
90 g hele byggryn
150 g byggmel
200 g sammalt rug grov
Dette gir 2 brød.
Det hele skal bare få stå til neste dag, 12-16 timer. Min deig hadde fått ordentlig med bobler og skum på overflaten. Ikke så spesielt vakkert på bilde, men en glede for enhver baker.
Neste dag tilsetter man:
ca 8 g salt (etter smak)
0,5 dl sukker eller honning
550 g hvetemel (kan bytte ut noe med siktet rug)
160 g byggmel
Bland dette og deigen fra dagen før til en jevn deig. Smør to brødformer og fyll formene 2/3. Da brødene heve i 2-3 timer, avhengig av temperatur på kjøkkenet ditt. Du ser når de i ferdighevet.
Forvarm ovnen til 230 grader. Sett brødene inn, og skru ned varmen til 200 grader. Stek i 30-40 minutter.
Avkjøl på rist.
Det hele skal bare få stå til neste dag, 12-16 timer. Min deig hadde fått ordentlig med bobler og skum på overflaten. Ikke så spesielt vakkert på bilde, men en glede for enhver baker.
Neste dag tilsetter man:
ca 8 g salt (etter smak)
0,5 dl sukker eller honning
550 g hvetemel (kan bytte ut noe med siktet rug)
160 g byggmel
Bland dette og deigen fra dagen før til en jevn deig. Smør to brødformer og fyll formene 2/3. Da brødene heve i 2-3 timer, avhengig av temperatur på kjøkkenet ditt. Du ser når de i ferdighevet.
Forvarm ovnen til 230 grader. Sett brødene inn, og skru ned varmen til 200 grader. Stek i 30-40 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar